Nog even wachten op perspectief voor openluchtklassen in het 3de trimester

10 maart 2021

Op dit ogenblik staan 15.000 leerlingen en 50 openluchtklascentra te popelen om via onze organisatie in het 3de trimester op boerderij-, sport-, bos-, zee- of bergklas te kunnen.

We zitten nu al vijftien weken op een (te hoog) besmettingsplateau maar als je er rekening mee houdt dat we ondertussen ca. 80% Britse variant zien circuleren en we beseffen dat die variant ongeveer 50% besmettelijker is dan de klassieke variant, dan doorstaan we de opmars van de Britse variant tamelijk goed met de geldende maatregelen. Nu al te veel versoepelen is nog niet mogelijk.   

Gisterenavond op het sociaal overleg van de onderwijsverstrekkers is er daarom besloten nog geen knopen door te hakken met betrekking tot de meerdaagse schooluitstappen in het 3de trimester en dit door te schuiven naar het volgende overleg binnen 2 weken. Het feit dat de beslissing uitgesteld wordt, stemt ons voorzichtig optimistisch.

Dit uitstel maakt het organisatorisch evenwel niet gemakkelijk voor de scholen én centra met een bos-, sport-, boerderij- of zeeklas net na de paasvakantie. Dus ... nog even moed houden!